Jokin on muuttumassa

”Ihminen uhraa terveytensä ansaitakseen rahaa. Sitten hän uhraa rahansa saadakseen terveytensä takaisin.

Ihminen on niin huolissaan tulevaisuudestaan, että unohtaa elää NYKYHETKESSÄ.

Silloin hän ei elä nykyhetkessä eikä myöskään tulevaisuudessa.

Ihminen elää kuin ei koskaan kuolisi ja kuolee ilman, että on todella elänyt.”

Dalai Lama

Lomat on lomailtu kestoltaan lyhytkestoisesti, mutta koen, että sillä tavalla tehokkaasti, että ehdin tehdä paljon mukavia asioita ja miettiä vähän vähemmän työasioita. Lomailun merkitystä ei voi kyllä vähätellä; onneksi omaan taidon sulkea työasiat tehokkaasti muiden ajatusten ulkopuolelle lyhyessäkin ajassa.

Koulut alkavat ja arki rullaa vähitellen jollain tavalla. Koronan ja kaikkien muutosten vuoksi tuntuu, että tänäkin syksynä on jokin taas muuttumassa. Sitähän se on lasten kanssa koko ajan, jatkuvaa muutosta ja sopeutumista uuteen. Vanhemmat jännittävät uusia lukujärjestyksiä ja muuttuvia harrastusaikatauluja enemmän kuin lapset ja odotetaan, että saadaan (vai saadaanko?) arki taas niiden puitteissa rullaamaan. Jos ei olisi tätä yrittäjyyttä ja sen tuomaa vapautta, jännittäisin vielä enemmän. Yritän muistaa syksyn aikana tehdä silloin tällöin mahdollisuuksien mukaan vähän lyhyempää työpäivää tai otan nuorimman lapseni kokonaan päiväksi hoidosta pois; ihan vain siksi, kun se on nyt yrittäjänä mahdollista!

Arjen alkamisessa on paljon hyvää ja turvallista. Tämä syksy on varmasti joka tapauksessa poikkeuksellinen ja vähintään keväältä siirtyneet istunnot näkyvät syksyn kulussa. Kaikilla taitaa olla kiirettä, jotka oikeudenkäyntejä hoitavat.

Tähän aikaan sopii erinomaisesti Stellan albumi, Jokin on muuttumassa. By the way on muuten ihan parasta synnytysvalmennusmusiikkia sekä äideille että isille! Syksyn aikana saammekin varmasti monia iloisia uutisia; ”koronavauvoja”!

Tästä syksy vasta alkaa. Yritetään elää joka päivä täyttä elämää ja pidetään silläkin tavalla terveydestämme huolta.