Kesätyöntekijän ajatuksia ja kokemuksia asianajotoimistosta

Olen saanut harvinaislaatuisen mahdollisuuden työskennellä asianajotoimisto Luckylakilla nyt jo kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla suoritin työelämään tutustumisen ja toiselle kerralle lähdin jo palkattuna työntekijänä. 

Niin paljon työpaikkoja tarjoavassa maailmassa tuntuu olevan vaikea löytää sitä itselleen sopivaa alaa. Tästä johtuen päädyin monien muiden lomassa tekemään duunitori.fi:ssä testin löytääkseni unelma ammattini. Ammatit joita minulle tarjottiin, liittyivät suurin osa laki- ja markkinointialoihin. Ensimmäisenä minulle kuitenkin tarjottiin juristia. Aloin miettimään, miksi sovellus tarjosi juristia eikä asianajajaa, joten kävin googlettamassa niiden eron (juristi eli lakimies on suorittanut juridisen korkeakoulutkinnon, kun taas asianajaja kyseisen tutkinnon lisäksi asianajajatutkinnon). Haluaisinko olla juristi? Voisiko minusta tulla juristi? 

Aloin unelmoimaan työharjoittelupaikasta asianajotoimistossa, mutta se tuntui pelkältä haaveelta. Olisi epätodennäköistä päästä jonnekin niin paljon luottamusta ja asiantuntevuutta vaativaan työpaikkaan. Niin omista kuin muidenkin epäilyistä huolimatta päädyin silti laittamaan viestiä netistä löytämälleni asianajotoimistolle ja ennen kuin huomasinkaan, puhuin jo puhelimitse Meeri Ojala-Koskelle, joka nykyisin toimiikin jo työnantajanani sekä ehkä jopa esikuvanakin.

Olen kokenut kiitollisuutta ja jopa hämmennystä erilaisista mahdollisuuksista ja tehtävistä joita olen töitteni aikana saanut. Olen osallistunut mm. asiakaskäynteihin, järjestellyt asiakirjoja, vieraillut Pirkanmaan käräjäoikeudessa sekä auttanut kirjanpidon laatimisessa. Kuvani niin asianajajan työstä kuin myös ehkä itse asianajajista on muuttunut ja siitäkin huolimatta, että olen tehnyt ammatin ehkäpä “tylsimpiä” työtehtäviä, ovat ne vahvistaneet ajatustani siitä, että ehkä tämä todella voisi olla se mitä tulevaisuudessa haluaisin tehdä. Tuntuu uskomattomalta ajatella, että alle yhdessä vuodessa useampi pieni asia on johtanut tähän pisteeseen missä nyt olen, enkä malta odottaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan. 

Kirjoittaja on Asianajotoimisto Luckylaki Oy:n ensimmäinen työntekijä ja kesätyöntekijä Adele Mäkinen