Koronapositiiviset!

Otsikko ei onneksi viittaa siihen, että täällä olisi sairastuttu koronaan, päivittelen vain kuulumisia eli Luckylaki Oy:n uutisia positiivisessa hengessä kaikesta maailman ja mielen myllerryksestä huolimatta.

Työnteko on onnekseni jatkunut muuten lähes normaaliin tapaan eli töitä on riittänyt, mutta pääasiassa kotoa käsin ja väistämättä vähemmillä työtunneilla päivää kohden, kun lastenhoidolta ja kahden aikuisen töiltä ei vain vuorokaudessa riitä tunnit ihan normaaliin työntekoon tai tuntien riittäessä jaksaminen. Päivä kerrallaan siis mennään ja yritetään, onneksi toistaiseksi on sujunut kivasti ja KIITOS kaikille ymmärryksestä! Monet meistä ovat myös samassa tilanteessa ja jakavat saman kiireen ja ajatukset. Uusia taitojakin on opittu, mm. Teamsin käytön alkeet, eli etäneuvotteluun kuvan kanssa tai ilman (esim. huono hiuspäivä on erittäin hyväksyttävä force majeure tässä asiassa), on siis mahdollisuus asiakkaan näin halutessa.

Se miten kuhunkin yksitäiseen asiaan tämä koronatilanne vaikuttaa, on täysin tapauskohtaista ja täytyy tuomioistuinasioissa varmistaa kunkin jutun kohdalta erikseen ja näin on tehtykin. Toki näissäkin tilanne voi muuttua ja koko ajan on tietynlaista epävarmuutta, mihin kukaan ei voi vaikuttaa. Paljon istuntoja siirtyy, osa jopa suoraan syksylle. Osaa asioista mm. lapsiasioissa, hoidetaan etäyhteyksillä tai kirjallisessa menettelyssä. Paljon on epätietoisuutta meillä avustajillakin, mutta selvitellään ja kysytään ja varaudutaan muutoksiin sekä siihen, mikä on osalle kaikkein pahinta; odottamiseen, nämä kaikki ovat tässä vallitsevassa tilanteessa väistämättömiä seurauksia.

Toimistotilojen julkisivuremontti onneksi etenee ja, kun se nyt osui kohdalle, onni onnettomuudessa on, että juuri nyt, kun toimistolla ei muutenkaan voi ihan normaaliin tapaan olla. Lisäksi siellä sattui putkivuoto, joka tietenkin aiheuttanut vielä ylimääräistä vaivaa. Kun nämä kaikki ovat takanapäin ja saamme ehkä vihdoin juhlistaa toimiston ja myös Ratinalain avajaisia, uskon kuitenkin, että vaikeudet ovat vain vahvistaneet ja kiitollisuus normaalista arjesta on taas arvossa ja pitkään muistissa.

Pidetään huolta toisistamme ja eletään tämänkin ajan yli täyttä elämää niissä raameissa, mitkä meillä on.