Maailman tarkimmin varjeltu salaisuus?

”Maailman tarkimmin varjeltu salaisuus on, että ketään ei kiinnosta”.


Kävelin Koskikeskuksen läpi joulun aikoihin ja kuulin nämä sanat kovaäänisestä. Ilmeisesti kyse oli jonkin kirjan mainostamisesta, en valitettavasti tiedä, kenen kynästä nämä sanat ovat. Mutta nuo sanat pysäyttivät ja jäivät mieleen. Eihän niin voi olla, että ketään ei kiinnosta? Kiinnostaako meitä aidosti olla läsnä toisillemme, auttaa? Mitä enemmän olen asiaa miettinyt, niin onhan siinä perää. Me suoritamme täällä kaikki omia juttujamme ja mietimme asioita omasta näkökulmastamme. On aina erityistä, kun joku pysähtyy aidosti kuuntelemaan, jaksaa olla kiinnostunut. Yhä usemmin tuntuu, että se on se asia, mitä ihmiset kaipaavat ja juuri sitä meiltä puuttuu tässä maailmanmenossa.


Erityisesti näin ystävänpäivän aikaan olisi ihanaa tehdä joku tarjous asiakkaille. Edunvalvontavaltuutus todella edullisesti tai ylipäänsä jotakin konkreettista, millä osoittaa asiakkaista välittämistä. Ongelmana vain on, että aika ja resurssit eivät riitä tekemään kaikkia niitä lähes ilmaisia edunvalvontavaltuutuksia, mitä voisin ja haluaisinkin tarjota. Vaikka edunvalvontavaltuutus tulisi olla kaikilla, haluan ja joudunkin kolmen lapsen äitinä miettimään ajankäyttöäni ja käyttämään aikani siihen, mistä erityisesti pidän työssäni ja minkä koe vahvuudekseni. Haluan keskittyä olemaan läsnä ja kuuntelemaan, haluan olla kiinnostunut ja läsnä erityisesti niissä kriiseissä, joita nimenomaan oikeudenkäyntiasiat usein ovat.


Meillä on tapana tehdä joka arkiaamu puuro. Ja ei mitään mikropuuroa, vaan puuro tehdään ehdottomasti aina kattilassa. Joka aamun peruskauraa siis. Mutta pysähdyinpä miettimään, että muistaakohan lapset sitten aikuisena, että meillä oli aina puuroa ja olipa kiva, kun se joka aamu tehtiin. Joskus ihan pieni, tavallinen asia voi olla merkittävä, lämmittävä ja sillä voi osoittaa välittämistä siten, että se jää mieleen.


Haluaisin toivottaa hyvää ystävänpäivää vuoden jokaisena päivänä läsnäololla ja ajalla asiallesi. Yksikään ei saa kokea, että hänen asiansa ei kiinnostaisi. Jokaisen asia on merkityksellinen, niin kuin se on esittäjälleen. Lisäksi jatkan kuten tähänkin saakka: edunvalvontavaltuutuksen saa jokainen asiakkaani aina hyvin edullisesti.