Unelmia ja toimistohommia

Tervetuloa vuosi 2021!

Itselleni vuoden vaihtuminen on aina merkittävää aikaa. Vuoden vaihde merkitsee paljon toimistohommia arkistoinnin ja kirjanpidonkin parissa, jotain loppuu ja jotain uutta alkaa aina. Nyt oli oikein erityisen paljon sulateltavaa jo tapahtuneissa asioissa, koska 2020 on ollut Luckylaki Oy:n ensimmäinen toimintavuosi, mutta sitäkin enemmän suunnittelen aina tulevaa ja mietin, onko asioita, joihin haluaisin erityisesti vaikuttaa tai asioita, joita haluan muuttaa. Omassa elämässäni olen kokenut eduksi sen, että en jää hirveästi murehtimaan menneitä vaan katseeni on aina enemmän tulevassa. Myös asiakkaideni asioissa katson mieluusti aina tulevaan, kriisin yli ja siitä eteenpäin. Siksi koen toimeksiannoista erityisesti lapsiasiat ja ylipäänsä sovittelut ja toimeksiannot, joissa voidaan vaikuttaa tulevaan, mielekkäimpinä.

Yksinyrittäjyys on jatkuvaa itsensä kehittämistä ja johtamista. Oma yritys on vähän kuin lapsi, jonka kehitystä on tuettava ja ohjattava oikeaan suuntaan ja samalla motivoi myös itseään ja tekee jatkuvasti omasta elämästä yhä merkityksellisempää. Ehkä yrittäjänä tämä merkityksellisyyden muistaminen on entistä tärkeämpää, koska työ- ja oma elämä kietoutuvat yhä tiiviimmin yhteen. Tämä on nyt tuttua yhä useammalle näin etätyöaikana.

Uusi vuosi tarkoittaa uusia unelmia ja tavoitteita. Näitä olen prosessoinut ja aion muun muassa keskittyä entistäkin enemmän lapsia koskeviin asioihin ja esimerkiksi ulkomaalaisasiat jätän kokonaan pois (perusteluita tulossa blogissa myöhemmin). Luckylaki menee tänä vuonna nimenomaan hyvinvointia korostavaan suuntaan. Miksi asianajotoimisto ei voisi olla (ja onkin!) nimenomaan ihmisten hyvinvointia tukevaa toimintaa. Toivotaan, että korona ei vaikuta erilaisiin suunnitelmiini niin paljon kuin viime vuonna ja jospa pääsisimme viimein viettämään toimiston avajaisiakin.

Luckylaki kehotti vuoden vaihteessa unelmakartan muodossa ja nyt myös jokaista lukijaa unelmoimaan joka päivä, koska jokainen päivä on mahdollisuus tehdä elämästä yhä enemmän omannäköinen. Unelma tarkoittaa monesti muutosta ja muutos ei ole aina helppoa. Väitän, että jos toteutat unelmaasi, muutos on aina kannattava. Sen viime vuosi minulle opetti ja olen aktiivisesti tehnyt työtä, joka on tehnyt elämästä yhä merkityksellisempää. Työ jatkuu varmuudella myös vuonna 2021.